Livet med råttorna

Livet med råttorna

Paco & Vicki

VardagenPosted by Vintaz Mon, April 27, 2015 17:05:41
Idag är det tråkiga besked.
Vicktoria och Paco fick somna in.
Mitt hjärta känns krossat, ett stort hål gapar. Victoria var min hjärteråtta, min vän, en del av mig. Det känns som igår när jag otåligt väntade på hennes hemkomst.

Victoria började snabbt må sämre av ålderdom. Hon vart svagare, tappade mycket aptiten, orken sinade även om hon tappert försökte ignorera det.
Hon var frisk in i det sista fysiskt så sätt, en knuta under armen men den stod still i storlek och berörde henne inte. Men i buren vart hon apatisk sista tiden, burrade upp sig och väntade mest på mig att jag skulle hämta ut henne.
Hon ville verkligen må som en yngling men kroppen sa ifrån. Min starka lilla tjej som kom när jag ropade, hade verkligen noll intresse för hanarna så jag behövde aldrig oroa mig, var ute dag som natt när hon ville. Min knastrande tös som somnade i knät när jag satt vid datorn.
Hur ska jag kunna leva utan dig?

Paco fick en tuff start i livet när hans mor dog vid förlossningen. Han var en kämpe dock som inte tänkte ge sig. Han klarade ett dygn av flaskmatning, flera timmars tågresa som vara några timmar gammal och en amma tills han var stor nog.
Hans start fick dock immunförsvaret att sina och han drogs med rossel som vuxen som inte ville ge sig. I slutet så kämpade han med att andas när han kurade ihop sig och sov och jag kunde inte blunda för det. Även om han var en stark herre så var andningen hemsk. Han var speciell för mig, han kom så nära så fort och all oro de första månaderna gav ett annat band mellan oss.

Två stora stjärnor tändes idag, jag kommer aldrig glömma!

  • Comments(1)//blogg.vintaz.se/#post28